Jurnal de calatorie: Tel Aviv si Jafa
Dupa o prima zi intensa in care am vazut Ierusalimul astazi m-am relaxat la plaja dupa o lunga plimbare spre
.
Aseara m-a intalnit cu bunul meu prieten Michael Weitz cu care ma stiu de pe vremea cand eram in acelasi grup de coaching cu Steve Mitten prin 2006. El are o poveste interesanta, a lucrat pe Broadway ca regizor, s-a relocat in Tel Aviv de circa 2 ani si calatoreste frecvent in Europa, mai ales Rusia si Elvetia unde preda la cateva business schools.
El ne-a aratat frumusetea si libertatea acestui oras care implineste 100 de ani, deci nou si fara constrangeri, asa cum este sa zicem Ierusalimul. Aici toata lumea se misca, cafenelele sunt nemaipomenite, exista viata artistica, lumea este extrem de deschisa.
Dimineata m-am intalnit la micul dejun cu Lisa Bloom, cu care am mancat traditionalele oua shaksuka(nu sunt sigur ca asa se scrie) mancarea in Israel mi se pare inncredibila, painea, lactatele, fructele, alunele practic totul este de aici cat se poate de natural.
Lisa mi-a imparatsit niste povesti uluitoare despre munca ei, cum lucreaza cu diverse comunitati de femei de diverse nationalitati, nu intru prea mult in detalii, cu totii stim ca aici dialogul intre anumite persoane este dificil, suferinta, durerea, neputiinta are o fata destul de clara.
Dupa ce ne-am urat cele bune, Lisa a promis ca dupa prezenatarea ei de la conferinta ICF globala din Texas, va incerca sa vina si in Romania.
Am plecat spre Jafa pe jos, de- a lungul falezei superbe, am ajuns in vechiul port sudic al Tel Avivului unde foarte usor indrumat de niste politisti simpatici am gasit restaurantul de peste Abdou.
Experienta a fost intensa, va las sa apreciati ce am mancat, gustul a fost uluitor, cea care m-a servit era din Bulgaria, Veliko Tarnovo.
Maine incepe weekendul aici, revin cu vesti de la designeri.