15 elemente care mi-au influentat calatoria

Sunt intrebat destul de des cum am inceput in antreprenoriat, ce m-a determinat sa fac pasul spre libertate si foarte putina lume ma intreaba si de ce.
As spune acum ca eram gata mai demult poate chiar dupa experienta mea Americana, insa perioada de aur a lansarilor de corporatii mi-a facut mai mult cu ochiul.
Probabil a fost necesara aceasta experienta si schimbarile dese de proiect pentru a ma impinge in final catre barca mea proprie.
Este interesant cata vreme credem ca ceea ce facem conteaza asa de mult incat multi participanti la spectacol vor retine contributia noastra. In realitate insa majoritatea deciziilor si felul in care ne-am simtit ne ramane mai degraba noua personal intiparit in minte.

freedom

1. Toamna 2001 – da, mare rol a avut, pentru ca peste vara incercasem cate ceva, lucrasem temporar pentru un coleg de MBA si parca nu mai doream sa-mi refac CV-ul si mai ales sa ma intorc in zona corporate. Asa ca mi-am inregistrat firma in August si déjà in toamna aveam primul proiect serios in care scriam prima factura.

2. 11 Septembrie, 2001 m-a prins in Iasi, intr-un magazin de electrocasnice pe care il vizitam ca observator in primul proiect. Emotia a fost extrem de puternica, era poate si daramarea unui vis mai vechi de al meu, de a ma reintoarce in America. Am stiut atunci ca nu mai este posibil pentru mine.

3. Al 2 lea client – se spune ca e greu sa repeti prima experienta reusita. Eu chiar am lovit jackpot☺ Mi-am largit baza de clienti si mai mult decat atat, mi-am intalnit si viitoarea sotie! Simteam ca lucrurile incep sa se lege destul de bine.

clients

4. Tentatia intoarcerii la confortul unui job cu asistenta, masina si alte promisiuni. Din pacate nu am rezistat si am alunecat in vechile obiceiuri. Greu cu putine venituri si perspectiva de a cauta permanent proiecte… Siguranta a invins temporar.

5. Colegii te pot ajuta daca stii sa ceri si mai ales daca ai ceva de oferit. Eu asa am invatat facilitare si am inteles modelul de business denumit training si consultanta. Experienta mea de vanzari m-a ajutat sa ma vand in fata participantilor si imi aduce si astazi foarte multe beneficii.

Tu ce vrei acum?

Practical GUIDE to MY VISION

6. Prietenii stiu ca se spune ca nu e bine sa amesteci lucrurile si sa lucrezi cu ei. Insa te pot ajuta prin referinte, asa am primit proiecte mari in retail si auto, unde mi-am castigat un loc pornind de la un simplu nume.

7. Decizia sotiei de a renunta la jobul ei platit si venirea ei in firma a echilibrat foarte mult proiectele. A adus ce lipsea poate, mai multa structura si disciplina, plus venituri care fac diferenta.

8. Mentori – aici pot spune ca am fost inspirat in partea de coaching foarte mult de cateva persoane care mi-au aratat de fapt, potentialul existent in mine. Acelasi lucru il fac si eu acum cu studentii, ii invit sa se cunoasca.

mentor

9. Calatorii – de mic mi-a fost cumva prezis ca voi vedea toata lumea, inca mai am locuri de vizitat dar dorinta este permanenta. Am inteles mai tarziu ca imi place sa revin si apreciez foarte mult locurile natale.

travel

10. Conferinte – in 2008 cand am fost la Montreal, traversam o perioada grea, imi pierdusem increderea in eficienta activitatilor mele de leader de capitol. Acolo am primit mai mult decat continut, motivatie sa continui si asa am construit 5 conferinte nationale. Proiectul aniverseaza 10 ani.

11. Clientii de coaching provin in general din manageri seniori si mai rar, antreprenori si le sunt recunoscator ca se angajaza in lupta proprie de schimbare.

12. Studentii mei – sunt dedicat lor si ii insotesc cam doi ani, pe unii si mai mult, in calatoria lor.

13. Parteneriatele strategice – am avut mai multe, cu Marshall Goldsmith CEE, SCOA, ICA unde am creat si ICA Balkans. Mai nou fac si cu fostii mei studenti proiecte comune.

14. Coaching Attic – locatia pe care am desenat-o si in care ne desfasuram activitatile si proiectele.

family

15. Familia – sotia copilul, si dorinta de a lasa ceva semnificativ pentru viitor. Mentiune pentru minunatul meu Labrador Argos pe care l-am pierdut , dar care m-a insotit 13 ani. Si nou venita Emy, multa energie de care simt ca nu ma mai satur!

Tu ce vrei acum?

Practical GUIDE to MY VISION

Menu