Despre relații și alți monștri

Poți avea rezultate cu o echipă în care relațiile dintre membri nu sunt bune? Da. Cât de bune sunt aceste rezultate? Atâta cât le permite relația.

Discutând cu mai multe persoane despre relationship coaching am observat  perspective foarte diferite. Am întâlnit oameni care au spus că nu-i interesează relația, ci numai rezultatele.

Când am clarificat semnificația cuvântului relație am primit răspunsuri de genul „nu mă interesează să fie prieteni între ei, nu mă interesează să petreacă concedii împreună, nu mă interesează sa iasă la bere împreună.

Bine, nu despre asta este vorba în coaching-ul unui sistem, cel puțin așa cum îl practic eu. În esență, este vorba despre relația de lucru pe care o creezi astfel încât un grup de oameni să poată lucra bine pentru un obiectiv comun și un rezultat bun. Oricât am vrea să lăsăm relația în afara ecuației, ea are un rol foarte important în obținerea de rezultate.

Imaginați-vă că aveți un proiect comun cu o persoană cu care vă înțelegeți, aveți un limbaj comun, nu simțiți nicio reticență în a vă duce către ea pentru lămuriri, clarificări sau neînțelegeri. Cât de repede se rezolvă, în acest context, orice obiectiv sau orice problemă aparută?

Imaginați-vă acum (precis ați mai avut de-a face cu situația asta) cum ați colaborat cu o persoană cu care aveați un conflict  sau cu care nu vă înțelegeați bine. Cât de ușor vă era să petreceți timp împreună discutând despre un obiectiv comun, probleme sau strategie? Vă amintiți sau ați observat în jurul vostru că orice discuție devine înfruntare de orgolii și nu de idei?

Și acum vă întreb: cât de importantă este relația?

Asta nu înseamnă că problemele legate de proces nu sunt importante sau nu există. Eu cred însă că nu pot fi separate. Cred că un efort combinat (relație + proces) reprezintă o soluție ideală pentru succesul unei echipe.

Identificarea căilor corecte de comunicare chiar și atunci când două persoane nu au afinități nu este un lucru imposibil. Coaching-ul de relație al unui sistem permite unei echipe să iasă din modul defectuos de comunicare și oferă posibilitatea fiecărui membru să-și creeze un mediu de învățare comun, astfel încât să obțină rezultate mai bune, să treacă de la vină sau supunere formală la a-și asuma o participare activă în echipă, astfel încât aceștia să lucreze mai efficient.

About the author

raluca

©2017 Raluca Chinole